2012. február 3., péntek

4. nap

Délután úgy döntöttünk, nyakunkba vesszük a várost. Gondoltuk eszünk valamit, majd meglátogatjuk az NFL Experience-t. Nem is kellett sokat sétálnunk, amikor megláttunk egy helyet Ricsivel és megállapítottuk, nekünk ez kell.


Ez volt az Indianapolis Colts Grille. Elég impozáns látványt nyújt kívülről is, de az igazi szépsége belül lakozik. 60 plazma tv szolgálja a betérőket, akik legalább 30 sör közül választhatnak, rengeteg étel mellett. A hangulata az, ami igazán leírhatatlan. Mindenhol Colts mezek, képek, díszek. A pincérek rendkívül szimpatikusak, mindent megtesznek a vendég kényelméért.




Folyamatos játékok is voltak, például ki érkezett a legtávolabbról. Sokáig mi tűntünk befutónak, amikor előjött a semmiből egy ausztrál, és elvitte a díjat, ami egy sütemény volt, ha jól emlékszem.
Magamat egy finom steakkel kínáltam meg, majd teknős sajttorta nevű házi specialitás volt a desszert. Egyáltalán nem volt édes, így nyugodtan szürcsölhettem mellé Ale-t, ami már nagyon kellett nekem.


Miután kellemesen megebédeltünk, elindultunk a 20. NFL Experience helyszínére. Érdemes megemlíteni, hogy szinte minden egy helyen van, ami megkönnyíti a közlekedést.
Más kérdés, már itthon fekve az ágyban azt néztem a tv-ben, milyen fennforgás alakult ki a teljesen megbénult városban. Óriási tömeg miatt a bevásárlóközpontokat is megnyitották, mert ellehetetlenült a közlekedés a belvárosban. Mi lesz itt vasárnap?

Szóval NFL Experience. Az Indiana Convention Centerben található, ami egy óriási fedett, modern épület. Itt várnak minden látogatót, hogy kipróbálhassák magukat különböző ügyességi játékokban. Szerencsére nem kellett sorba állnunk, így nagyon hamar bejutottunk.

visszaszámlálás

Az első helyszínen fel lehetett mérni, milyen messzire tudunk dobni. Óriási sor állt ott, így nem próbáltam ki. Ricsinek azért viccesen megjegyeztem, ez nem nekem van kitalálva, mert csak 50 yardig volt vonalazva...:-)


Ennél sokkal izgalmasabb állomás volt, ahol megmérték a passz sebességét. Itt bebizonyosodott, nem minden amerikai tud dobni,sőt. Akiket láttam, azok közül egyik sem. 
47 mérföld/óra volt a legtöbb, amit kihoztam három lehetőségből. Kénytelen voltam újra megpróbálni, de konstans 45 volt. Kifelé menet egy fiatal srác high five-val summázta, valamiért nagyon tetszett neki. Egyébként Brett Favre dobta a legerősebbet eddig, megközelítőleg 70 mérföld/órával...


Rengeteg érdekes feladat volt még, főleg a fiataloknak szóltak ezek, de néhány gyakorlat idősebbeknek volt való, így mindenki megtalálta a helyét.


Apróságként szerepeltek egykori játékosok kézlenyomatai, karjuk vastagsága. Így össze lehetett hasonlítani velük sajátunkét. Utóbbit inkább nem erőltettem, de kezemet összemértem Kurt Warnerével(quarterback,2-szeres MVP). A kép mindent elmond.


A Wilson is megjelent egy kihelyezett állomással, ahol a helyszínen készítettek labdákat, illetve meg lehetett nézni az összes Super Bowl meccslabdáját.



Következő állomás a játékszabályokkal,bírókkal foglalkozott. Ki lehetett tölteni egy tesztet számítógépen, vajon ki mennyire tudja az NFL szabályait. A mellékelt képen látható kérdést felesleges elolvasni, mert nincs értelme..:-)  (Vizi,remélem olvasod!)


A terület jelentős részét egy felállított futballpálya adta. Fogalmam sincs, milyen feladatok voltak ott, mert néhány perc várakozás után továbbálltam.


Az utolsó helyszínen egy öltözőt rekonstruáltak. Minden csapatból egy játékost választottak ki, és az ő felszerelését helyezték el.


Végezetül betértünk az NFL Shopba,ahol egy apró részt leszámítva, amin nagyjából 20 darab póló lógótt- kizárólag a két döntős termékei voltak. Igazából nem volt túl nagy a hely, és a választék is elég foghíjas volt.





Csak vicceltem.

A külső részen megtalálható volt egy kis történelem is, illetve elég nagy részt szenteltek a különböző számítógépes játékoknak is.


Csak a blog kedvéért még hülyét is csináltam magamból. Persze nekem nem nehéz.



Összességében ámulatba ejtő volt az egész. Mind szervezettséget tekintve, mind kínálat szempontjából, mindenhogy. Nagyon jó volt kicsit kimozdulni és kikapcsolódni, mert eddig elég kevés idő volt rá. A fásultság jeleit is éreztem magamon, de ez új impulzust adott.
Innentől kezdve a mérkőzés kerül középpontba, holnap már a helyszínen lesz jelenésünk, hogy a technikai próbákat megtartsuk.

Végén a főtér képével búcsúzom, ami este kivilágítva még szebb. De ne felejtsétek: Vasárnap Super Bowl!



4 megjegyzés:

  1. Szia Márk! Ngyon jó és élvezetes írások születtek,grat! Egy kicsit irigyellek titeket(na jó nagyon):D ,de jó szórakozást és sikeres közvetítést kívánok! Go Pats!:)

    VálaszTörlés
  2. Márk!
    Ugye a 'kitömött' Tom Brady nem méretarányos? Mondd, hogy nem... Ilyesztően nagy.
    Sok sikert a meccshez és a közvetítéshez!
    Bálint Szegedről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen nem méretarányos, mindegyik ugyanakkora volt.
      Köszönjük szépen! :)

      Törlés
  3. Köszönjük Zoli! Örülök,hogy elnyerte tetszésedet! :)

    VálaszTörlés