2012. február 3., péntek

3. nap

Pénteki napunk Bill Belichick, a New England Patriots vezetőedzőjének sajtótájékoztatójával indult, ami most a Media Centerben volt, így kevesebbet kellett utaznunk. Azonban így is majdnem elkéstünk, mivel a taxi rengeteget késett. 
Gyorsan megragadom az alkalmat, hogy meséljek az amerikai taxisofőrökről. Szegényeknek néha fogalmuk sincs, mi merre van,néha még a GPS beüzemelése is komoly kihívás. A hab a tortán az autópálya felhajtóján való tolatás volt, amikor szimplán elnézte az utat sofőrünk.

Visszatérve Belichickhez, Robert Krafttal való kapcsolatáról beszélt először, majd Tom Brady-ről faggatták a vezetőedzőt, aki kiemelte irányítójának viselkedését, felkészülését a mérkőzésekre. Később megkérdezték tőle, hogy egy esetleges győzelem után megfontolná-e a visszavonulást. Kifejtette, hogy egyelőre élvezi az edzősködést és nem gondolkozik ilyenen. 
Ricsi is feltett egy kérdést, mely a szokásosnál hosszabb félidei szünet okozta különbségekről várt választ. Belichick szerint a megszokottnál(12perc) két és félszer hosszabb(30perc) szünet miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerül mindkét csapat. Hatására két részre bomlik a mérkőzés, mintha két külön meccsből állna a Super Bowl, a baseballban ismert doubleheaderhöz hasonlította. Tervei szerint alkalmazni fogják a no huddle offense-t, amivel céljuk a stressz szintjének emelése az ellenfél védelmében. A játék felpörgetésével kisebb zavarokat szeretnének okozni, a lehetőségeket pedig kihasználni.


Pontban 9 órakor indult a Walter Payton NFL Man of the Yeard Award döntőseinek bemutatása. Az 1970-ben alapított díjat minden évben annak a személynek ítélik oda, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a pályán és azon kívül is. Az idei jelöltek Matt Birk (center,Baltimore Ravens), Philip Rivers(quarterback,San Diego Chargers), Charles Tillman(cornerback,Chicago Bears).

A pódiumon Walter Payton családja jelent meg, a beszédet pedig lánya, Brittney Payton tartotta.

Utánuk hívták be a három jelöltet, akik egyesével köszönték meg a jelölést.

Matt Birk

Philip Rivers

Charles Tillman

9:15-kor folytatódott Don Shula NFL High School Coach of the Year Award átadásával. Don Shula(akinek a legtöbb győzelme van vezetőedzőként,összesen 347) választja ki a nyertest, akit hozzáállása, teljesítménye, vezetőkészsége emel a többiek fölé. A díjat John McKissick kapta. A South Carolina's Summerville High School edzője több, mint 60 éve tartó edzői pályafutással a háta mögött koronázta meg karrierjét.

Don Shula és John McKissick 


9:30-kor érkezett meg Tom Coughlin,a New York Giants vezetőedzője. Szóba került a rendkívül hajrá, amit produkált a csapata. A Washington Redskins utáni csúfos vereséggel nehéz helyzetbe került a csapat. Ezért a mérkőzés után beszélt a játékosaival, hogy innentől kezdve mindent meg kell nyerni ahhoz, hogy elérjék céljukat. Azóta betartják szavát..
Coughlin szerint egyáltalán nincsen szó túlzott önbizalomról, szerinte csapata felkészült a vasárnapi mérkőzésre. Kitért arra is, nincsenek álmatlan éjszakái, korán felkel, teszi a dolgát, dolgozik, készül a megmérettetésre. XLII. Super Bowl megnyerése utáni sikertelen évek után rendkívül éhesek voltak a visszatérésre, ezért is várják a mérkőzést rendkívüli módon. Szállással kapcsolatban is kérdezték, de elégedett a szállással, ami a város belsejében van, így eléggé zajos. Azonban egyáltalán nem találja zavarónak a nyüzsgő várost, ezért a mérkőzésig ott lesznek. Végezetül kifejtette, a csapatnak be kell fejeznie azt, amit elkezdtek.

Tom Coughlin

A háttérben folyamatosan forgatott az NFL Network, ezzel is exkluzív helyet kialakítva maguknak. Don Shula is áttért ide, meg is örökítettem a legendát a színfalak mögül. (lesz majd egy kis meglepetés is vele kapcsolatban, érdemes nézni a Sport TV oldalát)


11:30-kor folytatódott Roger Goodell comissioner sajtótájékoztatójával, amit hagyományosan pénteken tartott meg. Legfőbb kérdés az agyrázkodás körüli viták és kutatásokkal kapcsolatban érkezett. Goodell elmondta, rengeteget dolgoznak rajta, de ez a probléma nem csak ebben a sportban áll fenn. Az agy pedig továbbra is számos fekete folttal rendelkezik, így nagyon nehéz fejlődni, annak ellenére, hogy a katonasággal is együtt dolgoznak. Természetesen többször is szóba jött Los Angeles, mint potenciális franchise jelölt. Goodell megállapította, ha szeretnének bővíteni a 32 fős rendszeren, akkor kettővel növelnék a létszámot, nem eggyel. Azonban ez egyelőre nem aktuális(érdekesség, több médium is azt hozza le,hogy Goodell fontolgatja a liga kibővítését, amikor egyáltalán nem ezt mondta..). Téma volt az is, hogy összesen 16 blackout volt a szezonban, amivel nagyon elégedett volt. Bejelentette azt is, a következő évtől összesen 13 csütörtöki mérkőzés lesz, így mindenkinek jut 1-1. Továbbra is támogatják a londoni és mexicoi mérkőzéseket, amik rendkívül népszerüek. 
Végezetül beszélt a Super Bowl-ról, ami lassan nemzeti ünneppé válik, azonban nem lehet megállni, tovább kell fejlődni.

Roger Goodell

A délelőtti program ezzel ért véget, úgyhogy délután jöhet egy kis szórakozás.

Végezetül álljon itt az, amiért a felek küzdeni fognak vasárnap:


Szívesen hazavinném..:-)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése