2012. február 2., csütörtök

2. nap II. rész

(Mivel elég hosszú lére eresztettem a dolgokat, ezért két részre bontottam a napot)

A délelőtti program a New York Giants ideiglenes otthonának meglátogatásával folytatódott. Busszal szállítottak át minket a Marriott Downtownhoz, ami nagyon közel van a JW Marriotthoz.

Az uzsonna elfogyasztása után 10:15-kor Tom Coughlin sajtótájékoztatója nyitotta a programot. Coughlintól megtudtuk, hogy nem szól bele a coin toss-ba, rábízza a választást a csapatkapitányokra. Viccesen megjegyezte, így legalább mindig szóvá tudja tenni, ha elbukják. Kifejtette, szerinte nem nyilatkozott egyik játékosa sem olyat, ami erkölcsileg helytelen lenne. Szerinte ők az esélytelenebbek a mérkőzésen, ami annak fényében meglepetés, hogy az amerikai szakértők nagyrészt a Giants-et tartják esélyesebbnek. Örökös téma Eli Manning munkamorálja. Újfent beszélt arról, irányítója rengeteg dolgozik az receivereivel, tight endjeivel.
Véleménye szerint a stabilitás és a folytonosság, illetve a franchise érdekeinek folyamatos szem előtt tartása okozhatja azt, hogy a két csapat rövid időn belül újfent találkozik a Super Bowlon.

Tom Coughlin
A pódiumon Eli Manning(quarterback) követte őt, aki Tom Brady-t dícsérte. Majd kitért arra, apját sosem látta magyarázkodni, és ez ragadt át rá is. Egyik fő gondolata, hogy a végjátéknak erősnek kell lennie. Ebben az évben ez rendkívül igaz volt rá, számos comebacket(összesen hatot) mutatott be idén, és 15 touchdownt dobott az utolsó negyedben.
Kiemelte fiatal receivereit és tight endjeit, akik nagyon készülnek a Super Bowlra, és rendkívül jól dolgoznak egész héten. A lényeg pedig továbbra is, hogy élvezzék a játékot. Később beszélt arról, hogyan fejlesztette posztedzőjével, Charlie Conerly-vel különböző képességeit, amivel megnyújtja a játékokat, és olyan szituációkból is képes passzolni, amikből sokan nem.
Manning a mérkőzés napján szereti a hosszú, tartalmas reggelit, többek között a tojást, amivel feltöltheti szervezetét a csatára.

Eli Manning

Eli Manning búcsúja után 10:45-kor folytatódott az összes játékos bevonásával az interjúk sokasága. Kiemelt helyen volt Chris Canty(defensive tackle), Brandon Jacobs(running back), Hakeem Nicks(wide receiver), Jason Pierre-Paul(defensive end), Justin Tuck(defensive end),Osi Umenyiora(defensive end). Ők különteremben voltak a többi játékostól, a handoutban pedig pontosan le volt rajzolva, kit merre lehetett találni. A listából jól látszik, összesen négy defensive falember volt közöttük, ami sejtet valamit a mérkőzés legfőbb párharcáról is.

Chris Canty

Osi Umenyiora

Justin Tuck

Brandon Jacobs

Hakeem Nicks

Jason Pierre-Paul

Képeket elnézve remélem érthető, miért nem kérdeztem semmit Brandon Jacobstól. Első ránézésre 15év letöltendő azonnal. Valóságban 25-öt is megér. Egyébként érdekes módon, itt lehetett kérdezni a kiemelt személyektől is, nem vette őket körbe elrettentő tömeg. Umenyiora például kifejtette, számítanak a Patriots no huddle offense-ére, amit tudniuk kell kezelni. De a legfontosabb feladatuk Tom Brady összezavarása lesz. Ha az nem sikerül, akkor óriási bajba kerülhetnek.
Justin Tuck elmondása szerint leginkább abban történt változás, hogy sokkal több önbizalma van neki is, és a csapatnak is, mint a XLII. Super Bowl-on.

Később áttértem a másik terembe, ahol beszéltem Henry Hynoskival(full back), aki nézeteit osztotta meg velem futó-, illetve passzjátékokról. Mindenképpen akartam beszélni Prince Amukamarával (corner back), a Giants idei első körös választottjával. Már majdnem feladtam, mert sehol sem találtam,amikor mosdóba menet leltem rá ahol a földön ülve, az iPhone-ját bütykölte. Feltettem neki pár kérdést az emberezés és zónázás rejtelmeiről, aztán nem zavartam tovább.

Giantsben volt néhány érdekes figura még. Deon Grant (safety) és Mathias Kiwanuka (linebacker) rendkívül ijesztően néz ki, Ahmad Bradshaw és Kareem McKenzie pedig pont az ellentettje. Mark Herzlich (linebacker) pedig eléggé foglalkoztatott volt, feltehetőleg a múltbeli eseményei miatt.
Deon Grant 

Mathias Kiwanuka

Ahmad Bradshaw 

Kareem McKenzie

Mark Herzlich

Összességében nagyon barátságosak voltak a játékosok és nyoma sem volt annak a viselkedésnek, amit némelyik médiumban lehetett olvasni. A 45 perces időszak itt is nagyon hamar eltelt,sajnos.. Ettől függetlenül egyelőre nehéz megemészteni a délelőttöt, talán csak később fog leülepedni, és akkor már felfogom, hol is voltam.

Miután végeztünk, visszasétáltunk a Média Centerbe, ahol Kurt Warner tartott sajtótájékoztatót ahol az USA Today-ben megjelenő Milk Mustache Super Bowl reklámról húzták le a leplet. Warner előtte beszélt a Got Milk? nevű programról, ami a tej fontosságát hivatott kiemelni.




A végére hagytam azt az eseményt, ami a Super Bowl hetének legeslegeslegeslegfontosabb jelenete. Legalábbis sokan biztosan így gondolják, mert rengeteg ember gyűlt össze ezért. Nem is szaporítom a szót, csak miattatok vonszoltam be magam a terembe, hogy megosszam veletek a lényeget. Szóval íme:



Holnap újfent jelentkezem, valószínűleg akkor már nem kell ennyit olvasni, úgyhogy mindenképp érdemes lesz visszajönni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése