2012. február 1., szerda

1. nap

Mai nappal számunkra is elkezdődött a Super Bowlt megelőző sajtótájékoztatók garmadája.

Az akkreditációs kártyát a Super Bowl Media Centerben kellett átvenni, aminek a JW Marriott Hotel ad otthont és kimondottan impozáns látványt nyújt már kívülről is.


A kártyánk átvétele után rögtön a terület felderítésébe fogtunk. Első állomás a sajtóközpont volt, ahol a különböző országból érkező újságírók nyugodtan dolgozhatnak.



Útközben óriási meglepetésünkre találkoztunk Troy Polamaluval, aki meg volt győződve róla, a döntő egyik szereplője a Pittsburgh Steelers, ezért is jött Indianapolisba. A félreértések tisztázása sem szegte kedvét, amit a mellékelt kép is csak megerősít.


A rövid intermezzo után a rádió sorhoz vezetett utunk, ahol a rádióállomások foglalnak helyet. Itt rengeteg híres személyiség jelen volt, többek között Herman Edwards(New York Jets,Kansas City Chiefs egykori vezetőedzője), Ronnie Lott (Hall of Fame defensive back) . A legnagyobb részt azonban az NFL Network kihelyezett állomása uralta, ahol az NFL Network szakmai stábja folytatta megszokott munkáját, exkluzív környezetben.


Programunk a John Madden nevével fémjelzett Madden Protectors Award átadásával indult, ami a 2011-es év legjobb offense faláról döntött. John Madden nem volt jelen a helyszínen, így a kihelyezett plazma tévéken keresztül láthatták az egybegyűltek. A díjátadás házigazdája az az Anthony Munoz volt, aki 9-szeres All Pro választott.

Az öt jelölt a Denver Broncos,Green Bay Packers,Houston Texans, New England Patriots,New Orleans Saints volt. Rövid bejátszással ismertették a jelöltek teljesítményeit, a győztest pedig a szurkolói szavazatok és John Madden szavazatának összessége adta meg. Ezek alapján pedig a New Orleans Saints offense fala nyerte meg, teljesen megérdemelten. Az ötfős alakulatból mindenki megjelent, így együtt vehették át a közel 50 kilós díjat.
 (balról jobbra:Zach Strief,Jahri Evans,Brian de la Puente,Carl Nicks,Jermon Bushrod)

A feltett kérdések alapján kiderült, Striefnek rendkívüli humorérzéke van, Jahri Evans szereti a screeneket, mert akkor kisebb embereket is földbe döngölhet. De la Puente csöndes, Nicks szereti a guard-húzásokat, Bushrod pedig végtelenül tiszteli Breest.

Amerikai idő szerinti 15:00-kor tartották meg a FedEx Air & Ground NFL Players of the Year nyerteseinek bemutatását. Ez a két díj a 2011-ben legjobban passzoló, illetve futó játékost határozta meg. Irányítók között Aaron Rodgers, Drew Brees, és Tom Brady voltak a jelöltek. A díjat Drew Brees nyerte meg, aki idén megdöntötte Dan Marino rekordját, aki 5084 yardot passzolt egyetlen szezon alatt. Brees összesen 5476 yardig jutott (46 touchdown, 14 interception).


Brees nem jelent meg a helyszínen, egy előre elkészített videón köszönte meg, így a korábban is említett Jermon Bushrod vette át a díjat Phil Simms-től (2-szeres Super Bowl győztes, jelenleg a CBS szakértője).


                                          (Jermon Bushrod és Phil Simms)




A legjobb futójátékos három jelöltje Maurice Jones-Drew, LeSean McCoy, Ray Rice voltak, utóbbi nem jelent meg a media centerben. Elsőre feltűnt Jones-Drew és McCoy közötti elképesztő felépítésbeli különbség. A díjat LeSean McCoy nyerte, aki 1309 futott yard mellett elkapott 315 yardot is 20 touchdown kíséretében.


Arra kérdésre, hogy az offense fal milyen ajándékot kapott tőle a remek teljesítmény miatt, egész egyszerűen azt felelte, az újonc szerződése miatt egyelőre erre nem kerülhet sor. Később nevetve hozzátette, talán majd Vick kisegíti őt(Vick augusztusban 6 évre írt alá, összesen 100 millió dollárért, de ennek nagyrészét sosem fogja látni).


                                          (LeSean McCoy és Phil Simms)




Végezetül gyorsan átrohantam a Gatorade által felállított állomáshoz, ahol a nap folyamán három játékos képességeit(állóképesség, reakcióidő, izomösszetétel, stb.) tesztelték különböző gépekkel egy üveggel körbezárt teremben. Délelőtt Von Millert (Denver Broncos, linebacker), délben Jared Cricket (Nebraska Cornhuskers, defensive tackle), délután Michael Floydot (Notre Dame Fighting Irish, wide receiver) láthatta a nagyérdemű
(Képet majd később mellékelek erről, mert technikai problémák léptek elő szokás szerint).


A holnapi napot korán reggel a New England Patriots állomásán kezdjük.. Igen, már dörzsölöm a tenyeremet, rendkívüli élmény lesz.


Addig is, egy fanatikus által 3év alatt, közel 30 ezer darabból elkészített remekművével búcsúzom, holnap este pedig újra jelentkezem!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése