2012. február 19., vasárnap

10 tipp

Az elmúlt időszakban nem volt időm a blog folytatásával, azonban ez szerencsére változott, így elkezdem a blog igazi profiljával való foglalatoskodásomat.
Először egy régebben olvasott listát közölnék, amit akkor kiírtam magamnak, és szerintem nagy vonalakban mindent elmond erről a posztról. Ezért íme,kisebb-nagyobb átírásokkal:

Top 10 tipp:

1. Legyél vezér
Az igazi vezetők mindig a legmegfelelőbb döntést választják a pályán, és az életben egyaránt. Motiválják csapattársait, hogy a maximumot teljesítsék. Egy igazi vezető szenvedélyes. Amikor két hasonló tudással bíró játékos közül kell választania az edzőnek, akkor az erősebb vezetői képességgel rendelkező kapja meg a lehetőséget.

2.Fokozatos melegítés
A váll és a könyök egyaránt hajlamos a sérülésekre. Ne gondold azt, hogy a vállad kellőképp bemelegedett azért, mert a tested már igen. Csökkentsd a sérülés kockázatát lassú, körkörös mozgásokkal, hogy az ízületi folyadék termelését elősegítsd, illetve megnöveld a rotátor köpeny mozgásterét.

3. Fokozd a tapadást
Egy interception mellett a legrosszabb dolog amit az irányító csinálhat, ha elveszíti a labdát(fumble), ami szükségtelen turnovert eredményez. Rengeteget kell gyakorolni a labda elengedését, szorítását, megfogását.

4. Gyors láb
Ugrálókötél, létra, gyors lábmunkák, illetve gyakorlatok azok, amik fejlesztik a lábmunka sebességét. Ezek nélkülözhetetlenek egy quarterback számára. Lábmunka az alapja egy biztos dropbacknek.

6. Robbanj ki a center alól
Minden dropbacknél ki kell robbanni a centertől gyorsan,magabiztosan, céltudatosan. Gyakorold a különböző dropbackeket minden alkalommal, amikor a passzokat is.

7. Fej józan, szem fókuszált
Természetesen nem akarod tudatni a védővel, hogy merre tervezed dobni a labdát, de ahogy megvan az embered, vedd célba. Koncentrálj, fókuszálj, hajtsd végre a dobást.

8. Tartsd a dobókönyöködet magasan
A leggyakrabban elkövetett rossz szokás egy nem eléggé felkészült irányítónál, ha leejti dobás közben a könyökét. Emiatt a labda oldalról lesz eldobva. "Side arm" dobás óriási erőt generál a könyökízület miatt, aminek köszönhetően sokkal nehezebb pontosan dobni. Amennyiben ez fennáll, dolgozni kell rajta, hogy a labda elengedésénél a könyök a váll fölött legyen.

9. Erősítsd a core izmokat
Egy erős labda titka nem csak az erős vállon múlik, hanem a core izmokon, vagyis a törzsizmokon. A hasizmok, a csípő- és medencefenék izmai, illetve a hátizmok többsége mind elősegítik, hogy még nagyobb sebessége legyen a passzainknak. Irányítók fejleszthetik ezen izmok erő-sebességét medicin-, és különböző súlylabdákkal, amikkel dobó-, és forgómozdulatokat érdemes gyakorolni.

10. Megfelelő hozzáállás
Tiszteld az edzőidet és a csapattársaidat. Még ha nem is értesz egyet edződ megközelítésével, soha ne vond kétségbe nyíltan. Maradj pozitív. Testbeszédeddel jelezd, neked van igazad, és mindig konstruktív jellegű kritikát fogalmazz meg. Kérdezd meg, miben kell fejlődnöd, hogy jobbá válj. Megfelelő hozzáállással és munkamorállal mindig nagyobb esélyed lesz a pályára lépéshez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése