2012. augusztus 14., kedd

Preseason Week 1

Az uborkaszezonnak vége, a játékosok ismét vállvédőbe és sisakba bújtak, hogy nekivágjanak a hosszú szezonnak. A preseason meccseket játékos szempontból két részre lehet bontani. A sziklaszilárdan bebiztosított játékosok helye teljesen fix, számukra a fokozatos formaépítés az első, illetve a sérülések elkerülése. Az NFL világának másik felében azonban kemény háború dúl az életben maradásért. A magasan draftolt újoncok azért dolgoznak, hogy mielőbb elsajátítsák az új rendszert, a középső körökben draftolt játékosok célja alapvetően a fejlődés, míg a hátsó körösöknek keményen kell dolgozniuk, hogy a csapatnál maradjanak. Természetesen az, hogy adott játékos hogyan lépked előre a szamárlétrán, nagyban befolyásolja az adott franchise felfogása a frissen szerzett újoncaival.

Az első játékhét kiemelt szereplői természetesen Andrew Luck és Robert Griffin III voltak. Luck, az idei draft 1/1-ese a Peyton Manning távozásával keletkezett űrt hivatott betölteni és a kezdése egészen impresszívre sikeredett. Az Indianapolis Colts Qb-jának 16 passzkísérletéből 10 volt sikeres, amiből 188 yardot szedett össze és ezekből kettő touchdown is született. Rengetegszer láttam Luckot Stanford mezben, de a college futball rengeteg dologban eltér az NFL-től. Rendkívül szembetűnő a zsebben való mozgása. Többször sikerült megnyújtania a játékot mozgásával, fantasztikus ösztönei vannak, amit már az első tét nélküli meccsen megcsillogtatott. Emellett az önbizalma is a helyén van, több olyan játékot hajtott végre, ahol zsebkendőnyi területre kellett betenni a labdát. Korai még jóslatokba bocsátkozni, de minden Colts drukker örömmel fogja summázni, hogy ismét lesz normális irányítójuk. Arról nem is beszélve, első passzából rögtön touchdown született. Legutóbb ilyet egy bizonyos Peyton Manning csinált Colts mezben..


Washingtonban is eljöhet egy szebb kor RGIII érkezésével. A Baylor egyetemről érkező irányítónak csupán 6 passza volt, abból 4 sikeres, ezekkel összesen 70 yardot szerezve egy touchdown passz mellett. Griffin a kevés idő alatt is megmutatta brutális karját. Passzaiba úgy áll bele, hogy alig lép közben előre, de így is rakétákat ereszt ki a kezéből. Remélhetőleg a későbbiekben abból is látunk ízelítőt, hogyan használja ki a lábában rejlő lehetőségeket is.

Miamiban érezhető, hogy a idén az HBO stábja náluk forgat, hogy idén se maradjunk Hard Knocks nélkül. A kezdőnek szánt David Garrard térdét megműtötték, a minap meg Chad "Ochocinco" Johnson színezte ki barátnője fejét, amiért a Dolphins kirúgta.  Így Ryan Tannehillnek egy eléggé gyenge elkapói gárdával kellett harcba szállnia debütálásakor. Az 1/8-as draftcédulával kiválasztott 24 éves irányító azonban jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, 167 yardot passzolt egy touchdown mellett és passzainak kétharmada sikeres volt. Amit jó volt tőle látni, hogy többféle dobást is végrehajtott. Volt közöttük lágyan elengedett labda, néhány kötelező rövid route, de 1-2 keményen megdobott passz is. Mindenesetre Tannehill-ből még többet kell látni, amire bőven lesz lehetőség a preseason során.

Azt, hogy nem minden kezdet ilyen könnyű, Brandon Weeden mutatta be. A Cleveland Browns játékosa 28 évesen került be az NFL körforgásába. Korábban baseballozott is, de sérülések és a gyenge teljesítménye miatt felhagyott a játékkal. Ezután maradt a futball, ahol Justin Blackmonnal elmebeteg párost alakítottak az Oklahoma State Cowboys-nál. A mérkőzés nem indult a legjobban számára, Willie Young harcolt ki egy fumble-t ellene, majd a negyed végén egy rövid passza pont annyival volt hosszabb a kelleténél, hogy az ellenfél kezében landolt a játékszer. Ha ez nem lett volna elég számára, a lassan feledés homályába vesző Colt McCoy rendkívül jól játszott, ezzel is jelezve, nem szabad leírni.

Seattle-ben sem teljesen egyértelmű a helyzet Matt Flynn ide vagy oda. Pete Carroll HC nyílt harcot hirdetett az edzőtáborban az irányítók között, aminek pozitív hozadéka volt Russell Wilson. A harmadik körben draftolt qb derekasan szorítja Matt Flynn férfiasságát, mivel az edzéseken és az első preseason meccsen is jól teljesített. 16 passzából 12 volt jó, 124 yardot szerezve egy touchdown és egy interception mellett. Wilson azonban a lábában is tartogatott puskaport, 59 yardot szerzett, köztük egy 32 yardos futással. Az már más kérdés, hogyan lehetett ilyen szinten üresen hagyni egy direkt qb futásnál. 
A harc a két irányító között következő héten folytatódik, mindkét játékos 1-1 félidőt fog kapni.






2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy visszatértél, és ennek az irányítókról szóló bejegyzésnek is! Sokat segít az nfl fogadások megtételénél :D

    Véleményem szerint a Bears - Colts meccs meglepetést fog okozni a fogadóirodáknak (Bears 1,2 odds - Colts 5 odds)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ezek csekély információval bírnak egy fogadás tekintetében, de örülök,ha valamennyire is hasznosnak vélted!

      Törlés