2012. augusztus 23., csütörtök

Locker? Locker!

Jake Locker a Tennessee Titans másodéves irányítója élete eddig - talán - leggyengébb NFL-es teljesítményével (túl sok azért nem volt) kiérdemelte, hogy az idei évben Matt Hasselbeck helyett ő kezdjen az első játékhéten a Patriots ellen.

Természetesen nem úgy működnek a dolgok a keleti parton, hogy játssz minél gyengébben és akkor te vagy a befutó. Locker egyértelműen hosszútávú befektetés, aki rövid idő alatt is több ízben felülmúlta az egykori seattle-i kedvencet. Matt Hasselbeck mellett szól a tapasztalata és egyértelműen sokkal fejlettebb a játék olvasásában, de ki tudja mennyi van még benne és tavaly is többször Lockernek kellett beszállnia, aki nem vallott szégyent. Ha ezekhez hozzárakjuk a Titans sorsolását - ami nem a legkönnyebb - , világossá válik Mike Munchak döntése, vagyis vegye át a stafétát Locker és jöjjön, aminek jönnie kell.

De mit is kell tudni Lockerről?
A Washington Huskies irányítója volt, akit junior éve után minden szakíró a top helyek valamelyikére várta. Azonban Locker maradt senior évére, ami borzalmasan sikerült számára, jóval halványabb teljesítményt nyújtott a borzalmas washingtoni fal mögött, mint előző évében. 
Ennek következtében lejjebb csúszott az összes mock drafton, de ez sokszor semmit sem jelent, mint ahogy az ő esetében sem. A Titans el is vitte az 1/8-as cédulával a 2011-es drafton és elhozták elé Hasselbecket. Ezzel véget is ért a balul sikerült Vince Young éra, de ez már más történet.

Mikor az NFL-be került Locker, egy csiszolatlan, de igazi gyémánt került a profi ligába. Olyan képességekkel és felépítéssel rendelkezik, amik mind egy elit qb-vá emelhetik, ha a gyenge pontjain képes javítani.
Egy év, de kevés éles tapasztalatszerzés után a legutóbbi Tampa Bay Buccaneers elleni mérkőzése lesz az, ami eme néhány sor számára mérvadó lesz, mivel ezt direkt megnéztem a kora hajnali időpontban.

Pozitívumok:
Egyértelműen az, ami eddig is. Rendkívül agilis, jól pörög a lába. Többször képes megnyújtani így a játékot, vagy szétzilálni az ellenfél védekezését, mivel rendkívül hamar képes magasabb tempóra kapcsolni.
Karerősség. Ezen a meccsén összeszedett 21 yardjának nem sok köze van ehhez, de nem szabad elmenni mellette, mivel a későbbiekben igen nagy haszna lehet ebből a mélyebb passzoknál.
Nála nincsen semmilyen fura mozdulatsor, gyors labdaelengedés jellemzi, ezzel nincsen felesleges időveszteség a passzainál.
Magabiztosan, jó tempóban csinálja meg a rollout playeket, nagyon jó fake-handoffal karöltve.

Negatívumok:
Pontosság. Egyetemi évei alatt is a legfőbb problémája volt és egyelőre most sincs másképp.
Döntéshozatalban is vannak problémák Lockernél. A meccsen dobott interceptionje borzalmas választás volt, Kendall Wright egyáltalán nem volt üresen.
A meccsen bebizonyosodott, blitzekkel könnyen össze lehet zavarni Lockert. Némelyik szituációnál nem realizálta a nyomást időben és túl sokat várt, míg máskor épp az ellenkezője történt. A meccsen még egyszer került szorongatott helyzetbe, amikor figyelmen kívül hagyta a Wrightot keresztező safety-t, arról nem is beszélve, a receiver teljesen reménytelen helyzetben volt.

Összességében Jake Lockernek volt már és lesz is jobb meccse, mint ahogy az őt védő offense falnak is.  Emellett rengeteg dolog nem mutatkozott meg nála, keveset láttuk most Lockert a zseben kívül dolgozni, ami a legnagyobb erőssége.
Ha Matt Hasselbeck tényleg segít neki, mint ahogy ígérte, (a QB coach Dowell Loggains-ről bevallom nem sokat tudok, ezért őt nem hozom fel) akkor bizakodhatnak a Titans drukkerek. Legalább annyira, mint anno VY esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése